Behovet

Det er godt og nødvendig å prate med noen når man står midt i en livskrise – en som har gjennomgått det selv. Det er også begrenset hvor lenge man kan, og vil, snakke med familie og venner om sine tanker og følelser.

Jeg ønsker å være en samtalepartner – en som lytter og forstår.

Tilbudet gjelder for voksne etter brudd med ektefelle, samboer, partner eller kjæreste.

 

Å dele tanker og følelser er det første skrittet til å løse dem.

Det er mange faser av sorg etter et samlivsbrudd. Det er mange tap som man ikke tenker på. En ting er selve kjærlighetssorgen, men så kommer det økonomiske, materielle, familierelasjonene, venner og barn. Man må takle barnas reaksjoner, man kan miste venner og familie, og man kan få det økonomisk vanskelig.
Man går også igjennom den ene fasen etter den andre, som for eksempel: sinne, skyldfølelse, skam, nedstemthet, dårlig selvtillit, eventuelt sjalusi og slitenhet.

Det er individuelt hvor mange faser man er innom, det kommer an på hvordan bruddet var.

Noen skilles som venner, mens andre opplever sjokkbrudd. Det er mange følelsesmessige aspekter, og det er det man kan komme til meg med. Man får en individuell samtale i et trygt og konfidensielt miljø.

Jeg tror at mange i tidsklemma som står i full jobb med barn ikke alltid får bearbeidet et samlivsbrudd. Eller man kan være godt voksen og nærmest stå på bar bakke hvis hovedforsørgeren forlater en, og slite med lite nettverk og kanskje helseproblemer.  En annen viktig ting i en sorgprosess er at man kan få kroppslig symptomer eller sykdommer, det må også aksepteres og tas med i samtalen.

– Ofte kan man føle seg alene, og det kan være tungt for både den som går og den som blir forlatt. Det kan være krevende å brette opp ermene, og ofte kan man føle at folk rundt en forventer at man skal komme raskt i gang igjen. Det er mye mer komplisert enn som så.

I en samtale hos meg fokuseres det på at man skal komme seg gjennom dagen – og man skal komme seg videre i livet. Det er viktig å påpeke at en samtale med meg er verken terapi, rådgivning eller veiledning. Det er kun en medmenneskelig samtale i den følelsesmessige prosessen.